Workshop Trema Foodnetwerk & Sales Profs: creatieve tools

 

Anders denken is juist nu meer dan ooit nodig om anders te gaan werken. Daarom stond dit thema centraal tijdens de workshop creatieve tools op 25 juni 2020 voor onze leden van Trema Foodnetwerk en Sales Profs. Als startpunt van de dag hebben wij middels een filmpje onze visie op anders denken laten zien. Om anders te kunnen denken, moet je eerst uit je dagelijkse patronen en structuren stappen. Tijdens de workshop is er onder hoge druk gewerkt, heeft iedereen chaos gevoeld en een moment van verbazing gekend. Kortom: een goede basis voor het in gang zetten van verandering!

De workshop vond plaats bij Boerengoed Enspijk. Door de inzet van Lego Serious Play® hebben diverse groepjes in de ochtend de impact van corona op foodservice in kaart gebracht. Naar aanleiding van deze nieuwe wereld zijn wij gaan kijken vanuit iemand anders perspectief. Hoe zou deze persoon deze gevolgen aanvliegen? Vanuit dit nieuwe perspectief zijn er plannen gemaakt voor het toekomstige werken en ondernemen.

‘s Middags zijn er vanuit het absurdisme ideeën gegenereerd die zijn doorvertaald naar concepten voor een realistisch betekenisvol foodbedrijf. Welke grote, maar juist ook kleine dingen kunnen er gedaan worden om betekenisvoller te ondernemen?

Aan het einde van de dag is er een sprong gemaakt naar 2040. Hoe zou onze wereld er dan uit zien? Welke rol speelt digitalisering? Welke invloed heeft deze rol op foodservice? Deze inzichten zijn vervolgens gebruikt als input om antwoord te geven op de vraag: “Wat moeten wij morgen doen om in deze tijd relevant te zijn?”

Wil jij ook een keer een sessie bijwonen vanuit het Trema Foodnetwerk of Sales Profs, neem dan contact met ons op!