Voor welke vraagstukken kun je de Foodservice Denktank inzetten?

 

Kansen zijn er voor veel bedrijven op dit moment genoeg! Maar met welke ga je het grootste resultaat behalen omdat je inspeelt op de juiste behoefte van je doelgroep? Sligro en Marketing4Results bieden leveranciers middels de Foodservice Denktank een platform om SNEL, MAKKELIJK EN BETAALBAAR de juiste inzichten te verkrijgen, zodat zij relevante proposities kunnen ontwikkelen en introduceren.

Vraagstukken
Met de Foodservice Denktank kom je in contact met inkopers uit de segmenten restaurants, fastservice en bar/café.
Hier kun je als leverancier vragen uitzetten om onder andere:

 • Concepten of ideeën te toetsen
 • Inzichten voor je categorievisie te genereren waarmee categoriegroei kan worden gecreëerd
 • Handvatten te krijgen voor (joint) business plannen, marketingplannen en salesplannen

Voorbeelden van concrete vraagstukken die je via de Foodservice Denktank kunt laten beantwoorden, zijn:

 • Hoeveel % van de doelgroep kent mijn merk/product?
 • Hoeveel % van de doelgroep gebruikt mijn merk/product?
 • Wat is de potentie van een nieuw product/concept?
 • Welke van de volgende verpakkingen spreekt je het meest aan voor dit product
 • Welke van de volgende communicatie-uitingen vind je het meest passen bij onze campagne?
 • Aan welke smaakvarianten voor mijn product is behoefte?
 • Via welke (communicatie)kanalen kan ik mijn doelgroep het beste benaderen voor mijn categorie/merk/product?
 • Waar zoekt mijn doelgroep naar inspiratie voor mijn categorie?
 • Welke trends vindt de doelgroep relevant voor mijn categorie?

Eén vraag via de Foodservice Denktank heb je al beantwoord voor een beperkte investering. Bovendien kun je binnen een paar dagen dit antwoord al hebben! Ideaal als je tijdens een traject wilt weten of je op de juiste weg zit of als het management vraagt om ‘even’ te achterhalen wat de potentie van jouw merk/product in een segment is. Heb jij vragen die je online aan je doelgroep wilt stellen? Marketing4Results heeft een rekenmodule gebouwd waarmee we binnen een paar seconden weten wat de investering hiervoor is. Neem dus gerust eens contact met ons op via info@marketing4results.eu of 0345 – 50 52 41.

De eerste vraagstukken vanuit leveranciers zijn al voorgelegd aan de Foodservice Denktank. Voor één van deze projecten hadden na 1,5 dag al meer dan 60 respondenten gereageerd en konden we na 2 dagen de resultaten opleveren!


Direct contact met je doelgroep
Heb je een complexere vraag waarvoor je je doelgroep wilt spreken? Dan kun je ook face to face met hen sparren om jouw ideeën of vragen toe te lichten en rechtstreeks feedback van je doelgroep te ontvangen. Als het je vanwege tijdgebrek niet lukt om zelf de gesprekken te voeren en/of de resultaten te rapporteren, kunnen wij dit voor je doen.

Omgang met insights
De vraagstukken die middels de Foodservice Denktank worden beantwoord, worden gedeeld met Sligro. Zo zijn zij op de hoogte van de kwesties die leven onder leveranciers. Als een leverancier er bezwaar tegen heeft dat de verzamelde insights voor het betreffende vraagstuk met Sligro worden gedeeld, kunnen zij dit aangeven. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat Sligro juist samen met leveranciers aan de slag wil gaan met de uitkomsten om duurzame groei voor leveranciers, Sligro én foodprofessionals te realiseren.

Meer informatie?
Wil je met ons sparren over de mogelijkheden van de Foodservice Denktank voor jouw organisatie, kun je ons mailen, maar bellen mag uiteraard ook: 0345 – 50 52 41.