Trema Foodnetwerk & Sales Profs: customer experience, doe het samen!

In de middag van 17 september stond het thema customer experience centraal voor onze leden van Trema Foodnetwerk en Sales Profs.

De middag werd afgetrapt door Myrian Ermes met haar kijk op experience binnen een 1,5 meter samenleving. Rode draad van haar verhaal: wat kan er allemaal wél om beleving in deze tijd te creëren? Aan de hand van de customer journey of gastreis nam zij ons mee met allerlei voorbeelden van grote ketens tot kleine buurtzaken. De eindconclusie van haar presentatie was om vanuit het positieve naar je klant te communiceren en onderneem!

Vervolgens zijn de aanwezigen aan de slag gegaan met eigen voorbeelden met als doel elkaar te inspireren. Welke gave belevingen heb jij voor en tijdens corona ervaren en wat kun jij als fabrikant, grossier of formule gebruiken voor het creëren van beleving tijdens de customer journey van jóuw doelgroep?

De middag eindigde met een presentatie vanuit Younique concepts. Zij hebben onder andere het concept Pesca en de Tulp gestart en binnenkort lanceren zij het Italiaanse concept Lolo, allemaal gevestigd in Amsterdam. Hun doel: doe alles Uniek, Rebels, met een kans op Boetes (op het randje) en Eerlijk. Sven Sallaerts nam onze leden mee in zijn verhaal over het ontstaan van Pesca, de reis door zijn zaak, zijn visie op de exit-experience, de kracht van ‘op het randje ondernemen’, zijn ideeën over het omgaan met personeel en zijn mening over experience: experience moet in de gehele foodketen zitten! Niet alleen horeca moet deze experience creëren, maar ook leveranciers en grossiers moeten hier hun bijdrage aan leveren.

Met deze mening van Sven over experience zijn wij met elkaar het gesprek aangegaan. Welke uitdagingen worden ervaren door fabrikanten, grossiers en formules bij het creëren van beleving en hoe zouden wij dit samen kunnen omzetten naar kansen? De kracht: spreek je uitdagingen uit naar anderen, krijg nieuwe ideeën en ga samen aan de slag!

Wil jij ook een keer een sessie bijwonen vanuit het Trema Foodnetwerk of Sales Profs, neem dan contact met ons op!