Rein Rambaldo – Mama Kelly

 

In de rubriek ShopperEstafette geeft een marketeer vanuit een formule, grossier of leverancier zijn of haar visie op het thema ‘de shopper in foodservice’. Elke kandidaat geeft het (estafette)stokje door aan een collega uit een andere schakel van de bedrijfskolom in foodservice. In deze editie: Rein Rambaldo van Mama Kelly.

Eindelijk kon Rambaldo in 2015 vanuit zijn bedrijf de Horecafabriek zijn eigen restaurantconcept invullen na verschillende ontwerpen te hebben gemaakt voor anderen. Zo voelde het althans toen de gemeente Den Haag aankwam met ‘een geweldige locatie’, namelijk het ketelhuis in de voormalige Caballero-sigarettenfabriek. Een spectaculaire locatie waar geen horecaondernemer zich aan durfde te branden, omdat het te ver weg lag van de bewoonde wereld. Maar Rambaldo was getroffen door het pand en voelde gelijk aan dat je op die plek met iets moest komen dat mensen zou bewegen er heen te gaan. “Want anders krijg je geen mensen naar een industrieterrein, waar ze ook nog eens onder een slagboom door moeten om het te kunnen bereiken.”

Het werd Mama Kelly, een spraakmakend horecaconcept dat hoofdzakelijk draait om kip en kreeft.white ceramic plate with red and green vegetable dish Die combinatie is niet voor niets. Rambaldo: “Ik zocht iets voor het menu dat iedereen lekker vindt. En dat is kip. Maar om toch daarnaast ook iets exclusief te doen – ik ben een hockeyer en voel me thuis bij die wereld – zocht ik ook naar iets wat de drempel net wat hoger maakte. Het toeval wilde dat ik net naar Londen ging en daar de Steak & Lobster bezocht en toen was het ‘bingo!’. Kreeft geeft namelijk net dat extra’s aan om het juiste publiek te ontvangen.”

Als het gaat om gasten onderscheidt Rambaldo de online en offline gast. “Het merendeel van de horecaondernemers richt zich uitsluitend op de offline gast, maar dan doe je jezelf tekort. De online gast laat zich leiden door het internet en social media. Vorig jaar had ik twintig procent van m’n gasten via social media, nu zit ik al op dertig procent. En dat aantal groeit verder. Ik wil ondernemers daarin ook helpen. Daarom ga ik naast de twee Mama Kelly’s een bedrijf starten op het gebeid van social media. Maar dat niet alleen, ik wil Mama Kelly ook verder uitbreiden. Want na Amsterdam in het Olympisch Station zijn er ook andere gemeenten die hebben gevraagd of er ook een restaurant bij hen kan komen. En ik wil nieuwe horecaconcepten opzetten, die als franchise in te zetten zijn. Concreet ben ik daarvoor met twee concepten bezig.”

person pouring fruit juice on glassDe Mama Kelly-vestgingen hebben allemaal iets eigens. Den Haag is robuust en ruw en past bij de fabrieksomgeving, Amsterdam is in de volledig roze kleur veel meer ‘bling-bling’. “Dat past ook meer bij deze locatie, waar ik via via bij toeval aankwam en waar ik kwam kijken toen de Harbour Club die hier zat net was afgebrand. Wel Grappig dat je bij zo’n zwartgeblakerd pand dan toch denkt aan roze als basiskleur in alles.” De locatie die op 11 november is opengegaan, is vanaf het begin een schot in de roos en zit elke avond vol. “Wel alle reserveringen nabellen in Amsterdam, want ‘no show’ is hier wel een dingetje, dat heb je in Den Haag niet.”