Horecava wordt partner van de Foodservice Denktank

 

Horecava heeft zich als partner aangesloten bij de Foodservice Denktank. De Foodservice Denktank is eind 2016 opgericht door Marketing4Results en Sligro. Doelstelling van dit initiatief is om snel en eenvoudig in contact te komen met beslissers uit diverse foodservicesegmenten.

De foodservicemarkt verandert razendsnel! Om als fabrikant, grossier of horecabeurs relevant te zijn en te blijven, moet je weten wat er leeft onder jouw doelgroep en welke behoeftes er zijn. Maar we weten allemaal hoe uitdagend het is om met professionele shoppers (koks, cafetariahouders, restaurant-eigenaren, etc.) in contact te komen en blijven. Daarom is de Foodservice Denktank opgericht. Hiermee kan snel, makkelijk en betaalbaar informatie vanuit foodprofessionals worden verzameld om vraag en aanbod optimaal op elkaar aan te laten sluiten.

Sligro
Sligro wil samen met haar leveranciers innovaties ontwikkelen om foodprofessionals beter te maken in hun vak en in hun business. Gemma Schneemann, marketing directeur Sligro: “Een goede innovatie vertaalt zich in een oplossing voor de klant die de professional helpt om meer omzet te behalen, meer marge te verdienen, hogere efficiency te bereiken en/of onderscheidende waarde te creëren. Kennis en inzicht vanuit de doelgroep bij de totstandkoming van dergelijke innovaties is essentieel.”

Horecava
Horecava wil dé spil tussen vraag en aanbod voor en door foodservice zijn. Luuk Scholte, food exhibitions director van Horecava: “Wij willen de foodservice industrie met alle zintuigen de toekomst laten beleven. Om te waarborgen dat we innovatief en vooruitstrevend blijven, sluit Horecava zich als partner aan bij de Foodservice Denktank. Door de kennis die we vanuit onze doelgroepen via de Foodservice Denktank naar boven halen, kunnen wij nóg beter de juiste vertaling naar ons beursconcept maken.”

Marketing4Results
Marketing4Results is hét consultancybureau voor foodservice en gelooft in de kracht van samenwerking. Als initiatiefnemer van de Foodservice Denktank creëren zij een nieuwe manier van verbinding tussen foodprofessionals en fabrikanten. Janka Dekker van Marketing4Results: “Fabrikanten die actief zijn in foodservice nemen nog veel beslissingen op basis van onderbuikgevoel. Maar de markt verandert zo snel dat onderbouwing van beslissingen meer dan ooit nodig om de juiste keuzes te kunnen maken voor het introduceren van relevante producten, concepten en initiatieven. Met de Foodservice Denktank willen wij groei voor alle schakels in de keten realiseren: fabrikant, grossier én foodprofessional!”

De deelnemende segmenten
De Foodservice Denktank heeft momenteel beschikking over drie deelnemende segmenten: restaurants, cafetaria’s en bar/cafés.

restaurantsfastservicebar/café
eetcafés en NL/FR restaurantscafetaria's en shoarmazaak/ grillroomsbruine kroegen, feestcafés en wijnbarren

Aan ieder segment nemen 200 beslissers deel, waardoor het mogelijk is om te selecteren op bedrijven die het meest relevant zijn voor het vraagstuk: cafetaria’s die aan maaltijdbezorging doen, restaurants in de Randstad of juist daarbuiten, cafés met of zonder foodaanbod, etc.

Middels de contacten van de Horecava worden deze segmenten verder uitgebreid. Ook worden nieuwe segmenten opgericht om inzicht te krijgen in de wensen en behoeftes van deze foodprofessionals. Jaarlijks verwelkomt Horecava ruim 66.000 foodprofessionals uit alle foodservicesegmenten, waardoor de samenwerking met de Horecava een waardevolle aanvulling voor de Foodservice Denktank is.

Verschillende manieren van deelname
Foodservice Denktank leden hebben de vrijheid om per vraagstuk te kiezen of ze deelnemen aan een onderzoek. De vorm van de onderzoeken varieert van online in te vullen vragenlijsten tot offline diepte-interviews in de outlet van de beslisser of een focusgroep waarbij verschillende beslissers met elkaar over een bepaald thema discussiëren. Zo gaf de Foodservice Denktank al eerder hun mening over nieuwe producten en concepten, aansprekende verpakkingen, relevante trends en gewenste smaakvarianten.

Foodservice Denktank leden sparen met hun deelname voor Sligro-waardebonnen, te besteden in de zelfbedieningsvestigingen. Horecava biedt deelnemers een VIP-pakket, waarmee leden een drankje, lezing of gratis parkeerkaart tijdens de Horecava ontvangen.