Categorievisie in 1 dag

 

Zie jij altijd kansen om jouw categorie te laten groeien, maar boek je vervolgens (te) weinig resultaat met al je harde werk? Of heb je zoveel ideeën voor activiteiten, maar weet je niet welke nu echt het verschil gaan maken? Een categorievisie helpt je om vanuit onderbouwde groeipijlers te focussen op die activiteiten die daadwerkelijk bijdragen aan groei in een bepaald segment. Zo’n visie wordt ook steeds vaker verwacht door formules en grossiers van fabrikanten, omdat zij immers de expert zijn in hun categorie (dus niet alleen hun eigen merk!).

Categorievisie in 1 dag!
Wij faciliteren je om in één dag samen met jouw collega’s een categorievisie te ontwikkelen. Waar je normaal gesproken een aantal weken voor nodig hebt (omdat zoiets er altijd ‘bij’ moet….), bereik je middels deze sessie sneller én meer resultaat in één dag. Omdat wij gecertificeerd master in creatieve en innovatieve methodieken zijn, maken we gebruik van een vernieuwende aanpak die je in staat stelt om in korte tijd een bijdrage te leveren aan je doelstellingen.

De sessie wordt samen gehouden met je collega’s vanuit relevante disciplines. Hierdoor wordt kennis vanuit diverse vakgebieden ingebracht en gecombineerd, waardoor één plus één drie wordt. Bijkomend voordeel is dat keuzes en groeirichtingen direct worden afgestemd en draagvlak hiervoor ontstaat. Dit scheelt al gauw een aantal weken intern presteren, discussiëren en afstemmen!

Na afloop van de 1-daagse sessie kun je ervoor kiezen om de categorievisie zelf op papier te zetten, gebruik te maken van één van de formats van Marketing4Results die je zelf invult óf de visie door ons te laten uitwerken. In dat laatste geval heb je in één week tijd een categorievisie op papier staan. Zo kun jij je ondertussen bezig houden met andere activiteiten in je (te) drukke agenda!

Praktijkcases & resultaten
Marketing4Results ontwikkelt of heeft o.a. met de volgende bedrijven een categorievisie ontwikkelt;

Resultaten hiervan zijn o.a.

 • Groei in volume en omzet door meer focus op de juiste productgroep
 • Specifiek assortiment per vestiging en daardoor minder derving
 • Introducties afgestemd op shopperinzicht & -profiel
 • Van een negatieve categorie-index naar een volumegroei van meer dan 5%
 • Sterke verbetering van klantrelatie (o.a. door de objectiviteit van de categorievisie)
 • Meer contacten met andere afdelingen c.q. functionarissen binnen de klantorganisatie
 • Constructievere samenwerking voor gezamenlijke groei-activiteiten
 • Waardevolle discussies met collega’s, waardoor de categorievisie naar een hoger niveau wordt getrokken
 • Intern commitment, waardoor het een integrale visie in plaats van een afdelingsvisie wordt

Categorievisie frituren en broodjeszaken België

Foodservice Alliance  heeft een unieke tweedaagse masterclass georganiseerd, waarbij 30 fabrikanten samen met Horecagroothandel Van Zon een categorievisie voor de segmenten frituren en  broodjeszaken hebben ontwikkeld. Middels diverse werkvormen heeft Marketing4Results de aanwezige kennis bij de deelnemers naar boven gehaald die als input fungeerde voor de categorievisie.


 


Categorievisie bakproducten binnen restaurants
Nikki Weldam, key accountmanager professional: Bij Dr. Oetker Professional onderkennen we dat je als fabrikant op een andere manier moet meedenken met onder andere onze grossiers. Marketing4Results heeft mij gecoacht en ondersteund bij het ontwikkelen van een categorievisie voor de categorie bakproducten binnen het segment restaurants. Middels deze visie kunnen we samen met onze grossiers de volgende stap zetten voor een win-win-win-situatie voor de ondernemer, de grossier én Dr. Oetker Professional.’’


 


Categorievisie warme snacks binnen cafetaria’s en eetcafé/bar-café
Dries Bögels, directeur inkoop & assortimentsmanagement: Van Geloven heeft met ons haar visie op de categorie warme snacks gedeeld. Ze hebben ons vanuit diverse perspectieven meegenomen in de uitdagingen en kansen binnen de segmenten fastservice en (eet)cafés. Essentieel was dat dit niet alleen gebaseerd was op hun eigen kennis en ervaring, maar ook de mening van beslissers uit deze segmenten is meegenomen middels de Foodservice Community. Juist zulke kennis verwachten wij van onze fabrikanten! Bovendien wordt de objectiviteit van de visie hierdoor versterkt, wat bijdraagt aan de geloofwaardigheid van de groeipijlers die zij hebben gepresenteerd. Al met al waren we onder de indruk van de visie die Van Geloven met ons heeft gedeeld en gaan we samen aan de slag om de categorie te laten groeien.Wil jij ook in 1 dag jouw categorievisie hebben ontwikkeld? Neem gerust contact met ons op via 0345 – 50 52 41 of via info@marketing4results.eu om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Resultaat in 1 dag!
Naast het ontwikkelen van een categorievisie in 1 dag, kan deze werkwijze ook worden ingezet voor:

 • Het in kaart brengen van de shopper journey map voor jouw categorie of segment. Deze kan daarna getoetst worden onder je doelgroep, zodat je weet op welke (online én offline) touchpoints je je activiteiten en dus budgetten het meest effectief inzet.
 • Het ontwikkelen van buyer persona’s voor jouw categorie of product. Dit kun je inzetten om vervolgens focus aan te brengen in alle facetten van jouw marketingstrategie.
 • Het bepalen van je focussegmenten in foodservice (trade marketing strategie). Hiermee creëer je voor marketing én sales focus op die segmenten waarin de grootste groei is te behalen.
 • Het ontwikkelen van je commerciële jaarplan en inherent hieraan de benodigde marketing- en salesactiviteiten voor het komende jaar. In één dag heb je niet alleen resultaat, maar ook direct draagvlak over de in te zetten activiteiten vanuit diverse disciplines

Uiteraard kun je ook op andere vakgebieden en thema’s in 1 dag resultaat boeken! Als je hier met ons over wilt nadenken, bel ons gerust via 0345 – 50 52 41 of stuur ons een mail.