Workshops

1-daagse workshop trade marketing in foodservice voor leveranciers (€ 695,- p.p.)

Deze ééndaagse workshop geeft je inzicht in het proces van trade marketing in foodservice. Hiervoor worden de stappen gevolgd vanuit het basismodel dat is ontwikkeld voor trade marketing in foodservice: van huidige situatie analyse en maatschappelijke trends tot en met marktsegmentkeuzes. Naast de theoretische uitgangspunten wordt de relatie tot sales en marketing geschetst en wordt het verband tussen trade marketing en category management toegelicht. Deze workshop is daarom ook ideaal te combineren met de workshop 'Category management'. 

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de workshop.

 

2-daagse workshop trade marketing en category management in foodservice (€ 995,- p.p.)

Tijdens de eerste dag van deze workshop staat trade marketing centraal, terwijl het category management proces en shopper insights op dag twee aan bod komen. De hele workshop is doorspekt met aansprekende praktijkvoorbeelden. Deze workshop is bedoeld voor iedere foodserviceprofessional die in de praktijk met trade marketing en category management te maken heeft of hiermee een start wil maken. Ook voor een oriëntatie op de mogelijkheden van shopper insights in foodservice binnen het proces van category management biedt deze workshop je de juiste handvatten. Dus of je nu bij een leverancier werkt, een formule of een grossier: verrijk je praktische kennis met de 2-daagse workshop!

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de workshop.

 

Het ontwikkelen van je trade marketing strategie (1-daagse workshop, € 495,-)

In foodservice is het maken van keuzes noodzakelijk! De grote hoeveelheid segmenten c.q. kanalen (van cafetaria tot ziekenhuis en van bedrijfsrestaurant tot sterrenrestaurant) biedt een ongelooflijke hoeveelheid kansen voor leveranciers die actief zijn of willen worden in deze markt, maar dit is meteen de grootste valkuil. De resources zijn vaak immers beperkt (zowel in mensen als middelen), waardoor versnippering hiervan resulteert in (te) beperkte resultaten. Een trade marketing strategie waarmee onderbouwde keuzes voor de focussegmenten in foodservice vanuit zowel sales, marketing als trade marketing worden gemaakt is dan ook een vereiste. Tijdens deze workshop krijg je alle tools aangereikt die je nodig hebt om een onderbouwde trade marketing strategie te ontwikkelen. De basis van deze workshop wordt gevormd door het Trade Marketing Strategy Model (TMS-model), dat uitgaat van drie waardedimensies: economische waarde, doelgroepwaarde en samenwerkingswaarde. Zowel het verzamelen van de benodigde informatie, het interpreteren daarvan en het toepassen in de praktijk komt tijdens deze workshop aan bod. Dus kun jij handvatten gebruiken om onderbouwde keuzes in foodservice voor jouw organisatie te maken? 


Eerstvolgende workshop:


Deze workshop kan ook specifiek voor jouw organisatie en team worden verzorgd. Tijdens de workshop kan gezamenlijk al worden gediscussieerd over de verschillende aspecten van economische waarde, doelgroepwaarde en samenwerkingswaarde voor jouw organisatie. Hierdoor wordt de manier van denken voor het ontwikkelen van de trade marketing strategie breed gedeeld onder je team. Voor meer informatie over deze organisatiespecifieke workshop kun je altijd contact met ons opnemen. 

 

Tailormade workshops (invulling, duur en prijzen in overleg)

Een tailormade workshop is gebaseerd op de workshop die bovenstaand is omschreven, maar wordt specifiek toegespitst op jouw organisatie of situatie. ‘Learning by doing’ staat tijdens de tailor made workshops centraal. Neem gerust contact met ons op als je wilt weten wat de mogelijkheden van een tailormade workshop voor jouw organisatie zijn.