Workshops

 

Het beïnvloeden van shoppers in foodservice (1-daagse workshop, € 495,-)

De shopper centraal stellen in je denken, maar vooral in het doen! Ondertussen zijn veel bedrijven – ook in foodservice – ervan overtuigd dat dit de route naar toekomstig succes is. Maar hoe dan? Tijdens deze workshop krijg je concrete handvatten aangereikt die je in de dagelijkse praktijk helpen om jouw shoppers bewust en/of onbewust te beïnvloeden. Dit kunnen zowel finale shoppers (consumenten) als professionele shoppers (eindverbruikers) zijn. We nemen je stapsgewijs mee in het leerproces over zaken als shopper journey, touchpoints en shoppergedrag, waarbij we continu de vertaalslag naar de foodservicepraktijk maken. Wil jij je ook laten inspireren door de kansen en mogelijkheden om jouw shoppers te beïnvloeden? 
Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de workshop.


Eerstvolgende workshop:

 

2-daagse workshop de shopper in foodservice (€ 995,- p.p)

Shopper marketing, shopperinzichten, shopper journey…. Termen die steeds vaker voorkomen in foodservice. Maar wat houdt het nu precies in? En wat zijn op korte en (middel)lange termijn de mogelijkheden voor dit vakgebied in foodservice én voor jouw organisatie? Tijdens deze workshop vormt de shopper journey het uitgangspunt. Deze journey bestaat uit de pre shopping, to shopping, shopping en post shopping fase. Zowel mogelijke werkwijzen om shopperinzichten over de finale shopper (consument) als de professionele shopper (eindverbruiker) te verzamelen als het gericht toepassen van de opgedane inzichten binnen één of meerdere van de shopper journey fases komen tijdens deze workshop aan bod. Daarnaast ga je zelf aan de slag met het verzamelen van de eerste inzichten in de shopper binnen een bepaald segment in foodservice. Hierdoor ervaar je zelf wat de waarde van shopperinzichten zijn.
Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de workshop.

 

2-daagse workshop trade marketing en category management in foodservice (€ 995,- p.p)

Tijdens de eerste dag van deze workshop staat trade marketing centraal, terwijl het category management proces en de shopper in foodservice op dag twee aan bod komen. De hele workshop is doorspekt met aansprekende praktijkvoorbeelden. Deze workshop is bedoeld voor iedere foodserviceprofessional die in de praktijk met trade marketing category management te maken heeft of hiermee een start wil maken. Ook voor een oriëntatie op de mogelijkheden van shopperinsights in foodservice binnen het proces van category management biedt deze workshop je de juiste handvatten. Dus of je nu bij een leverancier werkt, een formule of een grossier: verrijk je praktische kennis met de 2-daagse workshop!

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de workshop.

 

De shopper binnen het category management proces (1-daagse workshop, € 495,-)
Naast business insights zijn ook shopper insights onmisbaar in het category management proces. Om groei van de categorie te realiseren is het immers niet voldoende om te weten WAT, WAAR en WANNEER tegen welke marge wordt verkocht, maar moet je ook kennis hebben over WIE en WAAROM de categorie (niet) koopt. Tijdens deze workshop wordt de vertaalslag van shopper insights naar de verschillende stappen binnen het category management proces gemaakt. Met behulp van diverse praktische modellen wordt de rol van shopperinsights in het proces toegelicht. Middels opdrachten ga je zelf aan de slag en wordt de opgedane kennis direct vertaald naar de eigen dagelijkse werkzaamheden of projecten. 

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de workshop.
 

Eerstvolgende workshop:

  • Donderdag 3 maart


De shopper in foodservice – organisatiespecifiek (2-daagse workshop, vanaf € 3.995,-)

Steeds meer organisaties in foodservice zijn overtuigd van het belang van shopper insights voor hun organisatie. Het verkrijgen van kennis over wat het betekent om vanuit de shopper te gaan denken en hoe dit gedaan kan worden, is daarbij de eerste stap. Middels een organisatiespecifieke workshop wordt deze kennis in een kort tijdsbestek met jouw organisatie gedeeld. Voorafgaand aan de workshop ontvangt Marketing4Results input van de organisatie, waardoor de workshop zo effectief mogelijk wordt voorbereid en de output van de workshop zo optimaal mogelijk is.  Bovendien kun je tijdens deze workshop samen je collega’s sparren over de doorvertaling in de praktijk van jouw organisatie en de stappen die in dit kader moeten worden genomen. Wil jij samen met jouw team op constructieve wijze aan de slag met de shopper in foodservice? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.