Foodservice Community

Marketing4Results is samen met Sligro de initiatiefnemer van de Foodservice Community. Middels deze community worden foodservice professionals uit verschillende segmenten bij elkaar gebracht om te sparren over vraagstukken die vanuit leveranciers leven in en voor hun branche: van nieuwe producten en concepten tot contactmomenten en relevante ontwikkelingen. Op basis van deze informatie kunnen leveranciers hun producten en diensten nog beter laten aansluiten op de behoeftes van hun doelgroepen.

Er wordt gestart met communities binnen de volgende segmenten:

 

  1. Restaurants (eetcafés, restaurants Nederlands/Frans, wegrestaurants)
  2. Fastservice (cafetaria’s, shoarmazaken/grillrooms en fastservice restaurants)
  3. Bar/café


Op langere termijn kunnen communities binnen andere segmenten worden opgericht. Iedere community bestaat uit minimaal 100 professionele klanten (chefs, eigenaren, bedrijfsleiders, etc.) die verantwoordelijk zijn voor de inkoop van eten en/of drinken binnen hun outlet.


Voor ieder vraagstuk waaraan een communitylid deelneemt, ontvangt hij punten die kunnen worden ingewisseld voor waardebonnen die besteed kunnen worden in de zelfbedieningsvestigingen van Sligro. Het aantal punten dat een communitylid krijgt, is afhankelijk van de onderzoeksmethode c.q. tijdsbesteding.

Ben je ondernemer, chef of inkoper van een restaurant, fastservicebedrijf of bar/café? En wil jij graag jouw mening te geven over vraagstukken die relevant zijn voor jouw markt? Meld je dan hier aan om lid te worden van de Foodservice Community!