Workshops

Categorievisie in foodservice (1-daagse workshop, € 495,-)

‘Categorievisie’ is een term die momenteel in foodservice steeds vaker wordt genoemd. Een term die in eerste instantie veel vragen oproept: “dat zal vast een ingewikkeld proces zijn om zo’n visie te ontwikkelen…”. Je kunt de categorievisie in feite zien als een puzzel: waarschijnlijk heb je al veel informatie tot je beschikking voor de verschillende puzzelstukjes, maar zit de uitdaging erin om deze stukjes in elkaar te leggen. Tijdens de workshop worden de puzzelstukjes voor jouw organisatie en categorie in kaart gebracht en krijg je concrete handvatten over de verschillende aspecten die gezamenlijk leiden tot een onderbouwde categorievisie:

1.         categoriedefinitie
2.         shopper insights over de categorie
3.         business insights over de categorie
4.         categoriestrategie en –doelstellingen

Ook de vertaalslag van de categorievisie naar concrete (formulespecifieke) categorieplannen wordt behandeld. Wil jij als leverancier in de jaargesprekken voor 2016 category leadership bij jouw formules claimen of wil je als challenger in de categorie jezelf als een professionele partner profileren? 
Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de workshop.


Eerstvolgende workshop:

  • 29 november: klik hier om in te schrijven


Deze workshop kan ook specifiek voor jouw organisatie en team worden verzorgd. Op basis van de informatie die vooraf door jouw organisatie is verstrekt, kan tijdens de workshop gericht worden ingegaan op de invulling van de categorievisie voor jouw categorie. Voor meer informatie over deze organisatiespecifieke workshop kun je altijd contact met ons opnemen. 

 

1-daagse workshop category management in foodservice (€ 695,- p.p.)

Deze ééndaagse workshop geeft je inzicht in het proces van category management in foodservice. Hiervoor worden de stappen gevolgd vanuit het basismodel dat is ontwikkeld voor category management in foodservice: van categoriedefinitie tot en met categorie-evaluatie. Naast de theoretische uitgangspunten staat de vertaalslag naar de dagelijkse foodservicepraktijk centraal. Hoe ga je om met het delen van data, welke inzichten kunnen voor het verschil zorgen, welke rol speelt de shopper in het geheel, etc.? Marketing4Results deelt haar ervaringen die tijdens diverse begeleidingstrajecten op het gebied van category management zijn opgedaan. Uiteraard worden ook ervaringen die deelnemers hebben opgedaan gedeeld.

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de workshop.

 

2-daagse workshop trade marketing en category management in foodservice (€ 995,- p.p.)

Tijdens de eerste dag van deze workshop staat trade marketing centraal, terwijl het category management proces en shopper insights op dag twee aan bod komen. De hele workshop is doorspekt met aansprekende praktijkvoorbeelden. Deze workshop is bedoeld voor iedere foodserviceprofessional die in de praktijk met trade marketing en category management te maken heeft of hiermee een start wil maken. Ook voor een oriëntatie op de mogelijkheden van shopper insights in foodservice binnen het proces van category management biedt deze workshop je de juiste handvatten. Dus of je nu bij een leverancier werkt, een formule of een grossier: verrijk je praktische kennis met de 2-daagse workshop!

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de workshop. 

 

Optimaal category management middels de shopper (1-daagse workshop, € 495,-)

Naast business insights zijn ook shopper insights onmisbaar in het category management proces. Om groei van de categorie te realiseren is het immers niet voldoende om te weten WAT, WAAR en WANNEER tegen welke marge wordt verkocht, maar moet je ook kennis hebben over WIE en WAAROM de categorie (niet) koopt. Tijdens deze workshop wordt de vertaalslag van shopper insights naar de verschillende stappen binnen het category management proces gemaakt. Wil jij weten hoe je het verschil kunt maken door shopper insights op de juiste wijze binnen het category management proces toe te passen? 


Eerstvolgende workshop:

Tailormade workshops (invulling, duur en prijzen in overleg)

Een tailormade workshop is gebaseerd op de workshops die bovenstaand zijn omschreven, maar wordt specifiek toegespitst op jouw organisatie of situatie. ‘Learning by doing’ staat tijdens de tailor made workshops centraal. Neem gerust contact met ons op als je wilt weten wat de mogelijkheden van een tailormade workshop voor jouw organisatie zijn.

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de workshop.