Foodservice Experience: 26 september

Datum: 28 september 2017 , categorieën: Foodservicemarkt, Inspiratie


Tijdens de derde bijeenkomst van het jaar werden we uit onze comfort zone gehaald en meegenomen in de ontwikkelingen op digitalisering en personalisering die in de komende jaren invloed gaan hebben op de foodservicemarkt. Klik hier om een foto-impressie te zien van de dag.

Foodservice Experience: personalisatie

Datum: 23 augustus 2017 , categorieën: Foodservicemarkt, Inspiratie


Op 26 september 2017 vindt onze jaarlijkse foodservice experience met de leden van het Trema-foodnetwerk plaats. Dit jaar staat de foodservice experience in het teken van ontwikkelingen die – op termijn – impact gaan hebben op voeding en de food(service)markt en hieruit voortvloeiend de mogelijkheden voor personalisatie:

  • big data
  • digitalisering
  • virtual en augmented reality (VR & AR)
  • artificial intelligence (AI)

Hoe bereik je als fabrikant restaurantschefs offline én online?

Datum: 6 juni 2017 , categorieën: Foodservicemarkt, Shopper insights


Fabrikanten in foodservice vragen ons steeds vaker: “Welke mix van online en offline communicatie is effectief om in contact te komen met mijn professionele shopper?” Er komen immers steeds meer communicatiekanalen bij. Daarnaast kun je vanuit verschillende doeleinden contact hebben met je chef: inspireren, leren, infomeren, attenderen, amuseren. Op welke communicatie zitten chefs uit het restaurantsegment eigenlijk te wachten? Door het antwoord op deze vraag kun jij als marketeer vanuit tijd- en kostenoogpunt de juiste keuzes maken.

Maatschappelijke trends bar/café en fastservice

Datum: 30 mei 2017 , categorieën: Foodservicemarkt, Shopper insights


In april 2017 heeft Marketing4Results aan leden van de Foodservice Community uit het segment bar/café en het segment fastservice gevraagd hoe belangrijk zij de verschillende trends uit de trendcirkel vinden voor hun segment in het algemeen en voor hun bedrijf specifiek. In dit artikel worden de resultaten van deze inventarisatie gedeeld.

Misset Horeca top 100 grootste bedrijven en merken

Datum: 23 mei 2017 , categorieën: Foodservicemarkt, Inspiratie


2016 gaat de boeken in als het beste jaar ooit in de geschiedenis van de Misset Horeca Top 100. De omzet explodeerde met 9,5% naar €6,86 miljard. De groei was zelfs sterker dan in 2007, het jaar voor het uitbreken van de financiële crisis, toen het allemaal niet op kon. Een kwart van de bedrijven groeide met dubbele cijfers.

De mooiste neuromarketingstudies van 2016

Datum: 1 februari 2017 , categorieën: Inspiratie, Shopper insights


Neuromarketing staat nu zo’n 15 jaar prominent op de radar. Het blijft echter pionieren; we weten nog altijd meer niet dan wel. Ieder jaar verschijnen er weer prachtige neuromarketingstudies die bijdragen aan het ontrafelen van de black box die consument heet. Up-to-date blijven is daarmee bittere noodzaak. Daarom een vogelvlucht langs de mooiste wetenschappelijke neuromarketingstudies van 2016. 

Voor welke vraagstukken kun je de Foodservice Community inzetten?

Datum: 3 januari 2017 , categorieën: Foodservicemarkt, Shopper insights


Nieuw jaar, nieuwe kansen! En kansen zijn er voor veel bedrijven op dit moment genoeg! Maar met welke ga je het grootste resultaat behalen omdat je inspeelt op de juiste behoefte van je doelgroep? Sligro en Marketing4Results bieden leveranciers middels de Foodservice Community een platform om SNEL, MAKKELIJK EN BETAALBAAR de juiste inzichten te verkrijgen, zodat zij relevante proposities kunnen ontwikkelen en introduceren.

The Hype Cycle of Emerging Technologies

Datum: 19 december 2016 , categorieën: Inspiratie


Elk jaar ontwikkelt Gartner, onderzoeks- en adviesbureau in de informatietechnologiesector, de Hype Cycle of Emerging Technologies. Deze methodiek biedt een referentiekader om het verloop van nieuwe technologieën. Iedere technologie gaat namelijk door vijf verschillende fases heen, voordat het ‘volwassen’ wordt.

Blogreeks trends: Dematerialisering

Datum: 5 december 2016 , categorieën: Foodservicemarkt, Inspiratie


Binnen de trendcirkel van Trendslator bevinden zich 12 maatschappelijke trends. De megatrend dematerialisering bevindt zich in het kwadrant van de psychologische as emotie en de sociologische as individu op de trendcirkel. In onderstaand artikel wordt er dieper ingezoomd op de trend dematerialisering.

Het zevende wapen van Cialdini: Unity

Datum: 21 november 2016 , categorieën: Inspiratie, Shopper insights


Tot nu toe gaf Cialdini aan dat alle vormen van marketing/beïnvloeding onder één van zijn zes beïnvloedingsprincipes onder te brengen waren. In zijn nieuwe boek Pre-Suasion voegt hij daar het principe van ‘unity’ aan toe.